Portfólióm | Uncategorized

Táskák

Az általunk megálmodott tárgy, túllépve az inspirációs forráson egy kortárs tárgykultúrába illeszkedő hátizsák lett. A méretéből és technológiájából adódó lehetőségek a belső kialakításban szoros korlátokat szabtak, így nem volt lehetőség a belső térben zsebek kialakítására. A probléma megoldásaként egy egymásba illeszkedő tárgy rendszert terveztünk. a kisebb táska elemek a hátizsák belső terében tárolóként funkciónálnak. Az egyes tárolók önállóan, váll és övtáskaként is használhatóak. A variálhatóságot erősítendő a táskákat levehető, átszerelhető pántokkal terveztük, így akár új funkciót is kaphatnak például a biciklire rögzítve.

A táska külső felületének mintázatát a tüskés forgórózsa inspirálta, a Békés megyei szűcshímzés egyik meghatározó motívum eleme. Ez az ornamentika általában bordó színállású, ritkán vörös. A hímzés kivitelezése közben nehézségekbe ütköztünk, a bőr keménysége nem tette lehetővé az aprólékos minta kihímzését, ezért a rózsa motívumot leegyszerűsítettük és csak a tüskés részét alkalmaztuk, a virágok léptékén változtattunk, így egy látványos és modern mintavilágot hoztunk létre. Ez az egyszerű de mégis figyelemfelkeltő minta finom kontrasztot ad a táska minimalista formavilágával.

Tradicionális mintakinccsel és kézműves technikákkal készítettünk egy friss, a hétköznapi, kortárs divatba illeszkedő tárgyat, amit bárki könnyedén beépíthet a ruhatárába.

Készítették:

Demeter Anita népi bőrműves

Misik Mónika hímző

Nagy Dorottya designer

Similar Posts