Portfólióm | Uncategorized

Alkalmi ruhák

Az Agrárminisztérium által meghirdetett Hungarikum pályázatra saját tervezésű ruhákkal pályáztam. Mivel a hétköznapi életben óvónőként dolgozok, így egyértelmű volt számomra, hogy olyan ruhákat készítsek, amelyek a gyermekeknek és az édesanyjuknak szól. Így készült el egy hét darabból álló ANYA-LÁNYA kollekció.

Terveim készítése során, törekedtem a harmóniára, az egységességre a felnőtt és a gyermek viseletben. A ruhákat a szarvasi szűcs ködmönök inspirálták, a mintát az apróbb levélsor adta, amelyből bimbók, rózsák hajladoznak. Figyelembe vettem, hogy a ködmönökön főként a háti rész volt díszítve, de szem előtt tartottam a mai igényeket is. Célom volt, egy egységes szerkezeti forma kialakítása, a kollekció arculatának konkrét megtervezése.

Fontos volt számomra, hogy egy igényes, magas színvonalú ruhaegyüttest hozzak létre, amely bármilyen rendezvények, eseményen megállja a helyét. Emellett szerettem volna megmutatni azt, hogy a Békés megyei szűcshímzés mennyire elegáns, merész és ma is viselhető.

Similar Posts